Fotografci Cantasindakiler

Fotografci Cantasindakiler. Düğün fotoğrafçılığı hata yapma riskinin en fazla olduğu ve aynı zamanda da hata yapma lüksününüz sıfır olduğu fotoğrafın en tehlikeli dallarından biri.  Bu açıdan uygulamada yani işin çekim kısmında doğru teknikler kullanabilme, hızlı ve doğru karar verebilme,  pratik çözümler üretebilme, her türlü ışık ve atmosferde çekim yapabilme kabiliyetlerine sahip olmak bir fotoğrafçı için çok önemli. Bunları da doğru ekipmanlar ile desteklemek de olmazsa olmazlardan.

Öncelikle gezi fotoğrafçısı gibi düğün fotoğrafçısı da mümkün olduğunca hafif bir çanta oluşturmalı. Bütün gün tanımadığınız insanların girip çıktığı ortamlarda ya da sokaklarda dolaşıyoruz. O açıdan iyi niyetli insanların sözlerine değil kendinize güvenin. Asla ekipman çantanızı arabada, sokakta bırakmayın, mümkün olduğunca sırtınızda taşıyın ya da tanıdık birine teslim edin.

Aslında riskin yüksek olduğu yerler dış çekimde şehrin göbeğinde yaptığınız çekimler. Ben bu çekimlerde sırtımda taşıyorum çantayı bu sebeple de içi yeterince hafif oluyor. Zaten çift omuz askısı ile 2 makineyi ve iki lensi üzerimde taşıdığımdan çanta da oldukça hafifliyor ve bana hiç rahatsızlık vermiyor. Omuz askısı da oldukça ergonomik ve ağırlığı vücuda homojen yaydığından ağırlık taşıma sorunu neredeyse tamamen çözülüyor. Düğün eğlencesinin olduğu yerde ise genelde ses – ışık organizasyonu yapan arkadaşlar ile önceden tanşılıyor ve çantamı onların ekipmanlarının yanına koyuyorum. Burada biraz risk var ancak o kadar riski de göze almak gerekiyor:)

Çantada neler olduğuna gelince.

  • Hafif dayanaklı rahat taşınabilir bir çanta lowepro tercihim.
  • 2 adet body: Canon 5d Mark III ve Mark II ya da 5d ‘lerden biri oluyor. İki body hem arıza durumunda hayat kurtarıyor hem de aynı anda iki makine ile çekim yaptığında farklı lensler ile aynı anı yakalama şansınız oluyor.
  • Lensler: Çantamda 1 tele zoom, 2 sabit lens bir de geniş açı zoom lens oluyor.
    • Geniş açı lens: canon 17-40, 28-70. Bunlardan genelde 17-40 ı tercih ediyorum geniş açı lens olarak
    • Sabit lensler: 50 mm lens. Canon 50 f1.4 oldukça etkili portre ve boy planlar çekmeyi sağlıyor. Hazırlık çekimlerinde ise canon 40mm f2.8 kullanıyorum genelde.
    • Tele zoom lens: Tamron: 70 – 200 f2.8 harika işler çıkarıyor.
  • Flash: 1 adet canon 600ex flash. Aslında 1 adet flash oldukça riskli benim bunun dışında 4 adet tepe flashım daha var ancak eğer yanımda canon flashı olan bir ekip arkadaşım var ise yedeğini taşımıyorum. Eğer yanımdaki arkadaşımda canon flash yok ise mutlaka hafif bir 430 ex çantada yedek bekliyor.
  • Kartlar: Transcedent ağırlıklı kartlarım var. Toplam kapasite 150 GB dan aza olmayacak şekilde yedek kart götürüyorum
  • Yedek piller: her body için en az 3 adet yedek pil, tepe flashı isin en az 3 adet yedek pil seti.
  • Omuz askı aparatı (iki body taşıyan)
  • Çantaya sığacak ebatta gümüş – beyaz reflektör.

Özel Çekimler

Bunlar standart bir çekimde benim götürdüklerim. Ayrıca özel bir çekim söz konusu ise: örneğin uzun pozlama, ya da ambiyans ve yapay ışık kullanımı söz konusu ise radyo frekanslı receiver – triger (impact), tripot, flash boxlar da götürmek gerekebiliyor.

Bu arada gün boyu yemek yiyememe su içememe riskiniz maalesef çok yüksek o sebeple çantaya atıştıracak ve enerji verecek; sandviç, kek, fındık, enerji içeceği su vb. stoklamak da hayati önem taşıyor, özellikle benim gibi açlıkla mücadelesi zayıf olanlar için:)

Neticede en hafif ve en optimum sonuç veren ekipmanı seçip çantaya koymalı ki çekimde yeterince kompozisyona odaklanabilelim.

Fotografci Cantasindakiler

Fotografci Cantasindakiler – Ufuk Sarisen

RELATED POSTS

Yorum yapın